Семінар для працівників Відділу освіти виконавчого комітету Самбірської міської ради на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці»

14 березня 2024
✅Семінар для працівників Відділу освіти виконавчого комітету Самбірської міської ради на тему: «Дозвільна система у сфері охорони праці».
👉В ході заходу фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці ознайомили відповідальних осіб з правовими та організаційними засадами функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності і встановлення порядку діяльності дозвільних органів, уповноважених видавати документи дозвільного характеру. В першу чергу, це стосувалось підпорядкованих шкіл міста та громади, які експлуатують опалювальні котельні, та виконують роботи, що підпадають під вказані вимоги.
📌Дозвіл видається Держпраці або його територіальним органом за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця, після проведення експертизи та отримання позитивного висновку щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. Рішення про відмову у видачі дозволу приймається у випадках, передбачених статтею 21 Закону України “Про охорону праці”. Також зазначено, що на період воєнного стану виконання певних робіт та експлуатацію деякого обладнання, передбачено на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
📲портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua