Семінар для роботодавців та працівників на тему «Легалізація трудових відносин» у Жовківській міській раді

08 вересня 2022
✅ Семінар для роботодавців та працівників на тему «Легалізація трудових відносин» у Жовківській міській раді
За участю інспекторів Головного управління Держпраці у Львівській області відбувся семінар для роботодавців та працівників на тему «Легалізація трудових відносин» у Жовківській ТГ з метою проведення інформаційно-роз‘яснювальної роботи щодо легалізації найманої праці.
? Під час заходу акцентовано увагу на працевлаштуванні без оформлення трудових відносин: відсутності захисту при незаконному звільненні; позбавленість права на відпочинок та інших гарантій, закріплених трудовим законодавством. Погоджуючись на нелегальну працю, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу.
✅ Інспекторами ГУ Держпраці надано відповіді на запитання присутніх. Незадекларована праця не лише завдає удару по обороноздатності країни у воєнний час, але й негативно впливає на кожного громадянина, зменшуючи рівень соціального захисту як нелегальних працівників, так і застрахованих осіб.
? Наприкінці заходу із міським головою Жовківській ТГ погоджено розміщення публікацій на офіційному сайті Жовківської ТГ громади, банерів і відеоролик «Виходь на світло!».
? Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook