Семінар на тему: «Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту» для підприємства ТДВ «Львіввторресурси», на території якого трапився нещасний випадок

13 квітня 2023
❗️ Семінар на тему: «Забезпечення та використання засобів індивідуального захисту» для підприємства ТДВ «Львіввторресурси», на території якого трапився нещасний випадок.
Працівниками Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці вказано на основні причини, що призвели до настання нещасного випадку, змодельовано конкретну ситуацію.
❗️ Роботодавець зобов’язаний забезпечити працівників підприємства засобами індивідуального захисту відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору.
✅ Засоби індивідуального захисту повинні:
👉 відповідати ступеню існуючих ризиків для життя і здоров’я працівників;
👉 відповідати існуючим на робочому місці умовам.
❗️ Також, під час заходу фахівцями Держпраці наголошено:
✔️ про порядок проведення медичних оглядів для працівників певних категорій, затверджено Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246.
✔️ організація навчання і перевірки знань з питань охорони праці;
✔️ створення комісії з перевірки знань з питань охорони праці;
✔️ організація проведення інструктажів з питань охорони праці;
✔️ атестація робочих місць.
Посадовцями надано інформаційне роз’яснення щодо важливості декларування трудових відносини з найманим персоналом. Тільки офіційне працевлаштування гарантує працівникам гідні умови праці, захист трудових прав та соціальних гарантій, тощо.
👉 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua