Семінар-нарада на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту» на ТзОВ «Агробудсервіс»

13 жовтня 2022
✅ Семінар-нарада на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту» на ТзОВ «Агробудсервіс»
Посадовцями Головного управління Держпраці у Львівській області проведено семінар-нараду на ТзОВ «Агробудсервіс», що провадить свою діяльність з добування піску, гравію, глин і каоліну.
❗️ Забезпечення необхідної кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту є однією з умов безпечного виконання робіт та мінімізації впливу небезпечних виробничих чинників.
📍 Під час заходу посадовцями акцентовано увагу – засіб захисту повинен забезпечувати належний ступінь захисту від небезпеки, а також дозволяти без ускладнень провадити пов’язану з ризиком діяльність. Проведено тренінг з імітацією дій працівників товариства у разі захоплення гірничою масою гірничого устаткування, внаслідок руйнування уступу. Наголошено на послідовності дій працівників.
Начальник кар’єру ТзОВ «Агробудсервіс» поінформувала присутніх про проведену роботу для стабілізації стану уступів та бортів, а саме: огородження небезпечних зон шляхом улаштування захисних валів на нижній площадці для перехоплення кусків породи у разі їх вивалу, формування призм упору нижніх ділянок бортів, зміну напрямку ведення гірничих робіт.
✅ На ТзОВ «Агробудсервіс», за результатами проведених заходів, стійкість бортів та уступів взято під належний контроль.
➡️ Наприкінці семінар-наради посадовцями ГУ Держпраці у Львівській області у форматі діалогу надано змістовну відповідь на низку запитань працівників.
📲 Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook