Семінар-нарада на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту» на ТзОВ «Бетоніка»

16 вересня 2022
✅ Семінар-нарада на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту» на ТзОВ «Бетоніка»
За участю посадовця Головного управління Держпраці у Львівській області проведено актуальну семінар-нараду на ТзОВ «Бетоніка», що провадить діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.
❗️ Під час заходу посадовцем ГУ Держпраці у Львівській області наголошено на дотриманні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту (далі – ЗІЗ) на робочому місці:
➡️ роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання (забезпечення працездатності та належного гігієнічного стану) ЗІЗ з урахуванням вимог законодавства;
➡️ ЗІЗ мають відповідати вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту щодо безпеки та стандартам стосовно конструкції і виготовлення.
➡️ роботодавець перед видачею ЗІЗ повинен поінформувати працівника про ризики для його життя та здоров’я, від яких його захищатиме ЗІЗ.
✅ Інспектором Держпраці надано фахові роз’яснення щодо змін у трудовому законодавстві та вичерпні відповіді на поставлені запитання присутніх.
? Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook