Семінар-навчання на тему: «Безпека під час експлуатації електрогенераторів» та «Порядок дій обслуговуючого персоналу технологічного обладнання котельні з подальшим пуском обладнання, після відновлення електропостачання».

06 березня 2023
✅ Семінар-навчання на тему: «Безпека під час експлуатації електрогенераторів» та «Порядок дій обслуговуючого персоналу технологічного обладнання котельні з подальшим пуском обладнання, після відновлення електропостачання».
Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці наголошено на застосуванні електрогенераторів та забезпечення електроживлення котельні у випадку аварійного відключення електроенергії.
Перед підключенням до мережі необхідно:
– переконатись, про відключення обладнання від загальної мережі електропостачання;
– перевірити справність кабелів живлення від електрогенератора, та заземлюючого пристрою, якщо генератор не підключений до загальної мережі заземлення котельні стаціонарно;
– перевірити кріплення основних вузлів електрогенератора перед його пуском та ввімкненням до мережі котельні;
– перевірити наявність палива в баку та оливи в картері двигуна відсутність слідів підтікання; і ін.
У разі аварійного відключення електроенергії, роботи по перемиканню електроживлення та обслузі обладнання, повинні проводити фахівці відповідної кваліфікації, згідно інструкції з використанням засобів індивідуального захисту.
? Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua