Семінар-навчання у Ралівський ОЗЗСО ім. Івана Франка на тему: «Безпека під час аварійного відключення електроенергії»

03 березня 2023
✅ Семінар-навчання у Ралівський ОЗЗСО ім. Івана Франка на тему: «Безпека під час аварійного відключення електроенергії».
Фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці наголосили на аварійному живленні котельні із новозмонтованим твердопаливним водогрійним котлом від мобільного електрогенератора. Акцентовано на необхідності чіткого дотримання персоналом інструкцій, що забезпечить безпечну та безаварійну експлуатацію обладнання, роботі з персоналом, по підвищенні його кваліфікаційного рівня, а також дотриманні відповідальними особами вимог чинного законодавства. Зокрема, призначення до обслуги електрогенератора навченого персоналу, проведення оглядів та перевірок кабелів живлення та заземлюючих пристроїв, необхідності контролю за відключенням електрогенератора при живленні котельні від зовнішніх мереж і ін.
Під час семінару інспектори Держпраці поінформували щодо питань електробезпеки, створенні безпечних умов праці та попередження виробничого травматизму. Надано консультації та вичерпні відповіді на питання працівників з додержання законодавства про охорону праці під час військового стану.
? Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua