Ще 10 інспекторів праці ОМС пройшли бліц-навчання у фахівців Держпраці

26 жовтня 2018

Сьогодні, 26 жовтня, у  Головному управлінні Держпраці у Львівській області відбулися навчання для новопризначених інспекторів праці 10 органів місцевого самоврядування. 

Передусім заступник начальника Управління з питань праці Андрій Материцький роз’яснив присутнім повноваження інспектора праці,  які передбачені постановою КМУ № 295 від 26.04.2017 року “Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Віз зазначив, що інспектори праці ОМС здійснюють державний контроль лише з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та оформлення трудових відносин.  Ознайомив із бланками документів, які складаються за результатами інспекційного відвідування та порядком їх оформлення. Також розповів механізмом винесення фінансових санкцій.

Представник Головного управління закликав інспекторів праці активно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу, переконувати підприємців та найманих працівників у необхідності дотримання законодавства про працю,  зокрема в частині оформлення трудових відносин.

«Основним завданням для інспектора  праці є не накладення фінансових санкцій, а, передусім, легалізація зайнятості та збільшення кількості застрахованих працівників», – наголосив заступник начальника Управління з питань праці Андрій Материцький.