Ще 5 підприємств-пасажироперевізників Львівщини долучилися до кампанії «Виходь на світло!»

10 липня 2022
Інспектори праці ГУ Держпраці у Львівській області побували на п’яти підприємствах, які займаються пасажироперевезеннями та допоміжним обслуговуванням наземного транспорту. Зокрема, це такі ТзОВ: «Гал-Всесвіт», «Гал-Діком», «С.ІД.», «Львівське АТП-14631» та «Самбірське АТП-14608».
У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» та за сприяння проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» співробітники Держпраці поспілкувалися із колективами підприємств. Інспектори розповіли про трудові права та соціальні гарантії працівників, основні відмінності між трудовими та цивільно-правовими договорами, зміни у трудовому законодавстві у зв’язку з воєнним станом та відповідальність за порушення законодавства про працю. А також домовилися про розміщення матеріалів кампанії у транспортних засобах перевізників, які курсують по Україні та за кордон, і стосовно трансляції аудіороликів кампанії та розміщення відповідних друкованих матеріалів на 5 автостанціях підприємств.
Загалом, інформаційно-роз’яснювальною роботою було охоплено понад 1000 осіб. А щоденний пасажиропотік цих підприємств налічує близько 20 000 осіб.
На завершення інспектори Держпраці назвали контакти, за якими працівники та працедавці можуть отримати необхідні відповіді із широкого кола питань, а саме:
сервіс «Інтерактивний інспектор», портал www.pratsia.in.ua, сайт www.dsp.gov.ua та наша сторінка у Facebook