Ще два ринки Львова долучилися до кампанії «Виходь на світло!»

20 липня 2022
Нещодавно інспектори ГУ Держпраці у Львівській області відвідали два львівських ринки – Провесінь та Біля універмагу. У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» та за сприяння проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», вони спілкувалися із роботодавцями та працівниками.
Представники Держпраці розповіли про трудові права та соціальні гарантії працівників, основні відмінності між трудовими та цивільно-правовими договорами, зміни у трудовому законодавстві у зв’язку з воєнним станом та відповідальність за порушення законодавства про працю. А також домовилися про розміщення наочних матеріалів і трансляцію аудіо- та відеороликів кампанії «Виходь на світло!» на території ринків та на Інтернет-ресурсах для більш ніж 360 суб’єктів господарювання, які діють на підставі договорів оренди з адміністраціями ринків. Також 20 працівникам ринків розповіли про цю інформаційну кампанію, з метою запобігання використанню незадекларованої праці. Щоденно кожен з ринків відвідують близько 1 000 осіб.
Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на сервісі «Інтерактивний інспектор», порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашої сторінки у Facebook