Представники Держпраці обговорили у центрі зайнятості протидію торгівлі людьми

20 липня 2022
Дев’ятнадцятого липня працівники ГУ Держпраці у Львівській області, в рамках інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми, провели на базі Львівського міського центру зайнятості інформаційний захід. Крім представників центру, участь у ньому також взяли суб’єкти господарювання, які надають посередницькі послуги з працевлаштування.
Учасники заходу, серед іншого, обговорили основні ознаки, які свідчать про потрапляння працівників у ситуацію торгівлі людьми, шляхи запобігання цьому та подальшу співпрацю. А також домовилися про розміщення інформаційних матеріалів з питань протидії торгівлі людьми, розроблених МОП за участі Держпраці, на Інтернет-ресурсах суб’єктів господарювання, які надають посередницькі послуги з працевлаштування. Крім того, цим суб’єктам наголосили на неухильному дотриманні законодавства про зайнятість при організації посередницької діяльності з працевлаштування (за наявності ліцензій та дозволів) та необхідності своєчасного подання звітності до служби зайнятості.
Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці та отримання адмінпослуг представники Держпраці радили шукати на сервісі «Інтерактивний інспектор», порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашої сторінки у Facebook