Інспектори Держпраці розповіли, як уникнути сучасної форми рабства

20 липня 2022
У рамках проєкту надання консультативної підтримки внутрішньо переміщеним особам, інспектори ГУ Держпраці у Львівській області днями побували у місцях їх тимчасового проживання – гуртожитках міст Дрогобича та Львова.
Заходи були спрямовані на підвищення рівня обізнаності громадян щодо причин та наслідків торгівлі людьми, яка стала сучасною формою рабства. Вимушеним гостям Львова, з яких дехто планує поїхати за кордон, розповіли про поняття «торгівля людьми» та основні його ознаки. А також про те, що робити, щоб не потрапити до пастки торговців людьми. Крім того, із розповідей та відповідних листків-пам’яток переміщені особи дізналися про установи та організації за кордоном, куди можна звернутися у разі потрапляння в трудове рабство.
Інспектори також відповіли на запитання стосовно укладення трудового договору, оплати праці, робочого часу та відпочинку, загальнообов’язкового державного соціального страхування, дотримання нормативно-правових актів з охорони праці та змін у законодавстві про працю під час воєнного стану. Загалом, у цей час інспектори поспілкувалися із 224 особами.
У кожній установі, де відбувалися заходи, працівники роздали тематичні брошури та листівки. А також радили шукати більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо на сервісі «Інтерактивний інспектор», порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашої сторінки у Facebook