Що може спричинити електротравму на роботі і як цього уникнути розповіли інспектори працівникам ТзОВ «Віардо»

19 квітня 2018

Днями у ТзОВ «Віардо»  відбувся семінар  щодо  охорони праці та змін  в  законодавстві, що стосуються охорони праці.

Превентивний захід провели головні державні інспектори  ГУ Держпраці у Львівській області.

Під час семінару йшлося про заходи щодо  дотримання  безпечних  умов  праці, які проводяться на підприємстві під час виконання робіт з експлуатації та обслуговування  електроустановок.

Окрім цього, проаналізовано  електричні травми та електричні удари – як два основних види ураження організму.

 Інспектор детально проаналізував умови, при яких відбувається ураження струмом. Так, людина потрапляє під вплив електричного струму при випадковому дотику до струмоведучих частин електроустановки або наближення на неприпустимо близьку відстань, при виникненні в електроустановці аварійного режиму. Разом з ти ураження може відбутися при невідповідності параметрів електроустановки нормам, а також при порушенні правил техніки безпеки та експлуатації електроустановок. 

Інспектори  повідомили, що електротравматизм в порівнянні з іншими видами виробничого травматизму складає невеликий відсоток, однак за кількістю травм з важким, і особливо летальним, результатом займає одне з перших місць.

Найбільше число електротравм відбувається при роботі на електроустановках напругою до 1000 В. Це пояснюється широким поширенням таких установок і порівняно низьким рівнем підготовки осіб, які їх експлуатують. Розрізняють два основних види ураження організму: електричні травми та електричні удари. Часто обидва види ураження супроводжують один одного.