Суд підтримав позицію ГУ Держпраці та заборонив ТзОВ «Фірма» «Львівський домобудівний комбінат» експлуатувати небезпечні  крани

30 жовтня 2019

Головне управління Держпраці у Львівській області звернулося до Львівського окружного адміністративного суду з позовною заявою до ТзОВ «Фірма» «Львівський домобудівний комбінат», щодо застосування до цього підприємства заходів реагування у вигляді зупинки робіт. Позивні вимоги обґрунтовані тим, що за результатами проведеної перевірки дотримання на підприємстві вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки виявлено низку порушень, що створюють загрозу життю і здоров’ю людей.

Зокрема фахівці встановили, що підприємством після закінчення граничного строку експлуатації не проведено експертне обстеження та технічний огляд кранів мостових. А до керування кран-балками допущені працівники які не призначені відповідними розпорядчими документами (наказ, розпорядження ) та не пройшли відповідну підготовку і перевірку знань з питань охорони праці.

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив в повному обсязі позовну заяву Головного управління Держпраці у Львівській області до ТзОВ «Фірма» «Львівський домобудівний комбінат». Відтак, підприємству заборонено:

  • експлуатацію кранів мостових на відкритому складі – 4 крани;  крана мостового на закритому складі;  кран-балки у ремонтно-механічному цеху;  кран-балки на складі; кран-балки у ремонтному цеху; крана автомобільного КС 3575А; виконання робіт краном баштовим КБ-405-1А (реєстр. № Л-4854).
  • експлуатацію кранів баштових КБ-405-2кр; КБ-408, кранів гусеничних типу РДК та виконання робіт працівниками, які не пройшли відповідного навчання та перевірки знань з питань охорони праці.