Суд вирішив заборонити експлуатацію автомобільного крана, використання якого загрожує людям

25 січня 2018

ГУ Держпраці у Львівській області було проведено перевірку  ТзОВ «Щирецький завод залізобетонних виробів» щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при експлуатації мостових кранів (реєстр. № Л-3974, № Л-3975), автомобільного крана КС-2571 А-1 (реєстр. № Л-3982).

В результаті проведеної перевірки були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно – правових актів з охорони праці,  що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників ТзОВ «Щирецький завод залізобетонних виробів», які не були своєчасно усунені на момент проведення планової перевірки.

За результатами перевірки підприємство усунуло низку порушень, втім  не усунуло тих, які  стосувалися автомобільного крана.

Відтак ГУ Держпраці у Львівській області звернулося до суду з проханням застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ТзОВ «Щирецький завод залізобетонних виробів», а саме, заборонити експлуатацію автомобільного крана.

Львівський окружний адміністративний суд розглянув справу за позовом ГУ Держпраці у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Щирецький завод залізобетонних виробів» про застосування заходів реагування щодо державного нагляду та вирішив  адміністративний позов задовольнити повністю. Відтак  суд заборонив товариству з обмеженою відповідальністю «Щирецький завод залізобетонних виробів» експлуатацію автомобільного крана до усунення порушень.