Суд заборонив експлуатувати 7 небезпечних ліфтів на вулиці Шевченка, що у місті Львові

26 лютого 2020

Восьмий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Львівського окружного адміністративного суду від 10.10.2019р., яким позов Головного управління Держпраці у Львівській області до ЛКП «Рясне-402» про застосування заходів реагування задоволено повністю.

Підставою звернення до суду було наявність порушень, які створюють загрозу життю та здоров`ю працівників та мешканців будинків, де експлуатуються небезпечні ліфти.

Порушення виявлено у ЛКП «Рясне-402» під час проведення ГУ Держпраці у Львівській області планової перевірки щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при експлуатації пасажирських ліфтів.

Зокрема встановлено, що підприємство експлуатує пасажирські ліфти, без експертного обстеження та повного технічного опосвідчення пасажирських ліфтів, термін експлуатації яких закінчився. Ліфти не забезпечено паспортами від заводу виробника. Працівнику, відповідальному за організацію експлуатації ліфтів, не проведено спеціальне навчання.

Відтак, суд заборонив ЛКП «Рясне-402» експлуатувати  пасажирські ліфти у 1-4 під’їздах будинку за адресою вул. Шевченка, 320 та у 1-3 під’їздах  будинку за адресою вул. Шевченка, 334  до усунення порушень вимог безпеки.

Фото: джерело google.com.ua