Т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко взяв участь у міжвідомчій нараді щодо активізації та успішності укладання “промислового безвізу”

02 лютого 2021

Т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко взяв участь у міжвідомчій нараді щодо стану підготовки до укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА), яка відбулася у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під головуванням Міністра Ігоря Петрашка.

На зустрічі були також присутні представники Мінекономіки, Міндовкілля, Міненерго, Держпродспоживслужби, Держенергоефективності, Нацагентства з акредитації, ДП «Укрметртестстандарт», ДП «УкрНДНЦ».

Під час заходу Ігор Петрашко наголосив: «Укладання «промислового безвізу» є одним з ключових пріоритетів Президента та Уряду. Угода відкриє для українських виробників і експортерів нові величезні можливості. Тому підготовча робота до укладання цієї Угоди є вкрай важливою та потребує максимальної координації зусиль усіх задіяних сторін».

За результатами наради сформовано Робочу групу для участі у переговорному процесі з європейськими експертами щодо укладення Угоди АСАА, яка буде затверджена відповідним наказом Мінекономіки.

У жовтні 2020 року вже розпочата попередня оціночна місія експертами ЄС щодо готовності української інфраструктури якості до укладання Угоди АСАА. Наразі проведено 15 онлайн засідань.

Після проведення наступних засідань попередньої оціночної місії протягом лютого-березня Україна отримає звіт, яким розпочнеться новий важливий етап для підписання «промислового безвізу».