Технічна консультація для працівників ОСББ «Світанок-Володар» на тему: «Дотримання вимог, щодо безпечного виконання робіт на дахах споруд та інших робіт на висоті»

10 листопада 2023
✅Технічна консультація для працівників ОСББ «Світанок-Володар» на тему: «Дотримання вимог, щодо безпечного виконання робіт на дахах споруд та інших робіт на висоті».
👉До початку проведення робіт на даху споруд необхідно виконати передбачені нарядом заходи безпеки, в тому числі:
✔️відгородити щитами, канатами тощо діючі електромережі та електроустаткування, що знаходяться на відстані 2,5 м і ближче до місця проведення робіт та вивісити на огорожі відповідні знаки та плакати безпеки;
✔️перевірити міцність крокв, справність та надійність несучих конструкцій даху та огороджень;
✔️підготувати риштування та переносні площадки для пересування та прийому матеріалів на даху;
✔️переконатися в надійності кріплення страхувальних канатів; забезпечити працівників запобіжними поясами, спецодягом, спецвзуттям, захисними касками та іншими засобами індивідуального захисту, інвентарними захисними огородженнями. За відсутності на даху постійних конструкцій для кріплення страхувальних канатів встановлюються надійно закріплені металеві стійки, залізобетонні блоки чи визначаються елементи конструкцій, за які можливе закріплення страхувальних канатів.
✔️місця закріплення страхувальних канатів і карабінів запобіжних поясів працівників зазначаються в ПВР. Не допускається закріплення страхувальних канатів до оголівок димових і вентиляційних труб.
📌У місцях з недостатньою міцністю покрівлі встановлюються та надійно кріпляться до стійких конструкцій покрівельні драбини, трапи чи риштування так, щоб вони перекривали несучі конструкції, що знаходяться під покрівлею.
📲 Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua