Технічна консультація для працівників ТзОВ “Фіднова” на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту»

20 листопада 2023
✅Технічна консультація для працівників ТзОВ “Фіднова” на тему: «Забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту».
👉Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання ЗІЗ для безпеки та захисту здоров’я працівників. На робочому місці людина нерідко стикається з ситуаціями, в яких необхідно захищати своє життя або здоров’я від впливу небезпечних факторів або отруйних речовин. Якщо безпека при роботі або збереження здоров’я не можуть бути забезпечені комплексними засобами, автоматичними системами або архітектурно-будівельними особливостями будівель і споруд, то на перший план виходять засоби індивідуального захисту.
✔️Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці затверджено наказом Мінсоцполітики від 29.11.2018 № 1804 (НПАОП 0.00-7.17-18). Вони встановлюють загальні вимоги до засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), що використовуються працівниками під час трудового процесу та поширюються на суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які у своїй діяльності використовують ЗІЗ.
➡️ЗІЗ — це всі засоби, призначені для носіння і використання працівником з метою індивідуального захисту від одного або більше ризиків, які могли б становити загрозу безпеці та здоров’ю на роботі, а також будь-які пристосування, аксесуари чи змінні компоненти, призначені для цієї мети.
📲Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua