Технічна консультація на робочому місці в КНП «Жидачівська міська лікарня» на тему: «попередження виробничого травматизму під час використання кисню закладами охорони здоров’я»

01 листопада 2023
✅Технічна консультація на робочому місці в КНП «Жидачівська міська лікарня» на тему: «попередження виробничого травматизму під час використання кисню закладами охорони здоров’я».
👉Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці наголошено, що кожен суб’єкт господарювання, підприємство, установа, організація, заклад охорони здоров’я, що експлуатує, зберігає, транспортує кисневі балони (блоки балонів) чи кисневі трубопроводи, повинно розробити відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов безпеки їх експлуатації, що діють у межах підприємства.
📌Власник (користувач) кисневих балонів зобов’язаний забезпечити умови їх зберігання, експлуатації, утримання у справному стані з додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експлуатаційно-технічної документації заводів-виробників та актів підприємства з охорони праці.
❕ До обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення. Періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації обладнання.
📲 Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua