Технічна консультація на робочому місці з працівниками ЗДО №14 м. Борислав на тему: “Дозвільна система у сфері охорони праці “.

20 квітня 2023
✅Технічна консультація на робочому місці з працівниками ЗДО №14 м. Борислав на тему: “Дозвільна система у сфері охорони праці “.
❕Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці зазначено, що забезпечення виконання належним чином вимог з охорони праці потребує, насамперед, встановлення єдиних уніфікованих вимог з охорони праці для всіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та видів діяльності. Та у певних випадках, наприклад, коли йдеться про виконання робіт підвищеної небезпеки або про експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки чи застосування у виробництві шкідливих речовин тощо – тобто діяльності, пов’язаної з наявністю джерела підвищеної небезпеки чи інших загрозливих факторів, законодавець передбачив певний додатковий захисний механізм, спрямований на попередження та захист прав як самих працівників, що працюють у цій сфері, так і інших (третіх) осіб, що можуть постраждати від негативних наслідків такої небезпечної діяльності.
?Зазначеним механізмом, можна вважати дозвільну систему у сфері охорони праці, як своєрідного і, доволі дійового засобу забезпечення управління охороною праці на підприємствах на належному рівні.
?Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо: на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua