Технічна консультація в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №26 Львівської міської ради на тему: «Послідовність дій обслуговувального персоналу у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення»

25 травня 2023
✅Технічна консультація в закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №26 Львівської міської ради на тему: «Послідовність дій обслуговувального персоналу у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення».
👉Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роз’яснено, що роботодавцю необхідно вжити відповідні заходи при застосуванні аварійних джерел живлення, а саме:
✔️призначити відповідальну особу за безпечний стан, працездатність та обслуговування систем електропостачання;
✔️розробити план дій працівників під час проведення протиаварійних тренування на випадок відключення електропостачання;
✔️розробити порядок сповіщення працівників про аварійне відключення та відновлення електропостачання;
✔️розробити алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, що рухаються, технологічного устаткування, агрегатів, посудин, апаратів та комунікацій, тощо;
✔️розробити порядок дій та безпечної евакуації працівників у разі аварійного вимкнення енергопостачання та теплопостачання.
✔️неприпустимість використання саморобних обігрівачів.
Керівники закладу повинні розробити політику щодо запобігання нещасних випадків. Однією з дієвих заходів щодо поліпшення стану охорони праці є перевірка наявності і відповідності вимогам чинного законодавства України документації з охорони праці та усунення виявлених недоліків і порушень.
📲Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайті https://dsp.gov.ua