Технічна консультація з працівниками генерального підрядника на об’єкті будівництва багатоквартирного житлового комплексу в м. Рівне.

12 травня 2023
✅Технічна консультація з працівниками генерального підрядника на об’єкті будівництва багатоквартирного житлового комплексу в м. Рівне.
👉Фахівцями відділу з питань безпеки праці Південного регіону Управління інспекційної діяльності у Рівненській області роз’яснено основні вимоги НПАОП 0.00-1.81-18 «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання», НПАОП 0.00-1.75-15 «Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» та ДСТУ-Н Б А.3.1-25:2014 «Настанова з улаштування наземних рейкових колій вантажопідіймальних кранів», зокрема щодо:
✔️здійснення ретельного спостереження за станом рейкових колій баштових кранів працівниками та відповідальними особами суб’єкта господарювання;
✔️встановлення баштових кранів в неробочому стані на рейкові захвати та застосування «флюгерного механізму» (коли стріла крана вільно обертається відносно башти, приймаючи положення найменшого опору поривам вітру);
✔️виконання вантажно-розвантажувальних робіт у повній відповідності із розробленими ПВР та технологічними картами;
✔️дотримання затверджених вимог щодо розміщення та складування вантажів на будівельному майданчику;
✔️позначення відповідними знаками робочих та небезпечних зон роботи кранів на будівельному майданчику;
✔️покращення ефективності водовідвідного пристрою земляного полотна кранових колій.
📲 Посилання на інформаційний портал www.pratsia.in.ua