Територіальні управління Держпраці презентують у Києві результати роботи щодо боротьби з незадекларованою працею

09 квітня 2019

8-10 квітня у Києві  тривають заслуховування представників Головних управлінь (Управлінь) Держпраці. Під час робочої зустрічі регіони презентують матеріали про проведену роботу, ризики використання незадекларованої праці, розроблені та заплановані заходи щодо зниження рівня незадекларованої праці і підвищення ефективності державного контролю у зазначеній сфері.

Участь у заході беруть Голова Держпраці Роман Чернега, директор Департаменту з питань праці Ігор Дегнера,  заступник директора – начальник відділу з питань трудових відносин Олена Коновалова,  заступники керівників Головних управлінь (Управлінь) Держпраці в областях та керівники структурних підрозділів, до повноважень яких входить здійснення контролю за додержанням законодавства про працю.

Завдяки результативній роботі Головних управлінь (Управлінь) Держпраці у регіонах спостерігається позитивна тенденція до збільшення кількості зареєстрованих осіб, відповідно зростають і надходження від сплаченого ЄСВ. Також збільшується і кількість зайнятого населення, не зважаючи на те, що загальна його чисельність в багатьох областях скорочується.

Ключове завдання для кожної області –  зберегти позитивну динаміку детінізації зайнятості населення в 2018 році та досягти кращих результатів у 2019 році.