Торгівля людьми – не міф, а реальність

22 вересня 2022
✋ Торгівля людьми – не міф, а реальність
Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед ВПО у Львівському та Дрогобицькому районі щодо запобігання торгівлі людьми.
📍 Громадянам, які у зв’язку з складною безпековою ситуацією переїхали до нашого регіону надано змістовну консультативну підтримку з питань протидії торгівлі людьми. Явище , яке порушує права людини та принижує її честь, гідність. ВПО перебувають в найбільш уразливому стані, яким можуть скористатись злочинці.
➡️ Під час поінформування інспекторами було акцентовано увагу на ознаках торгівлі людьми і маркерах безпеки протидії. Надано відповіді на запитання осіб, що стосуються: укладення трудового договору, оплати праці, робочого часу та відпочинку, загальнообов’язкового державного соціального страхування, дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, змін в законодавстві про працю під час дії воєнного стану.
📲 В рамках інформаційної кампанії роздано листівки відповідної тематики з вказаними контактами відділів безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів в Україні, а також контакти посольств України у Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині.
📣 Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці інспектори радили шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook