Торгівля людьми – одне з найстрашніших порушень прав людини у сучасному світі

05 вересня 2022
✋ Торгівля людьми – одне з найстрашніших порушень прав людини у сучасному світі
Інспекторами Головного управління Держпраці у Львівській області в рамках проєкту надання консультативної підтримки ВПО, проведено інформаційні відвідування у місцях тимчасового проживання ВПО: БО БФ «КАРІТАС» у м.Сокаль та Дім молитви Церкви Християн віри Євангельської ХВЄ у м. Броди.
❗️ Заходи спрямовані на підвищення рівня обізнаності громадян щодо причин та наслідків торгівлі людьми. Це явище порушує права людини, принижує її честь та гідність. Особливо зараз, ВПО перебувають в найбільш уразливому стані, яким можуть скористатись злочинці.
? Інспекторами ГУ Держпраці у Львівській області також надано відповіді на запитання стосовно укладення трудового договору, оплати праці, робочого часу та відпочинку, загальнообов’язкового державного соціального страхування, дотримання нормативно-правових актів з охорони праці та змін у законодавстві про працю під час воєнного стану. «Виходь на світло» – шлях до підтримки та розвитку економіки нашої держави є задекларована праця. Охоплена аудиторія – 44 ВПО у м.Сокаль та 18 ВПО у м.Броди.
➡️ В рамках інформаційної кампанії роздано листівки відповідної тематики з вказаними контактами відділів безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів в Україні, а також контакти посольств України у Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині.
? Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці рекомендовано шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у Facebook