У день перевірки працівникам виплатили усю заборговану зарплату

01 червня 2018

У травні інспектори ГУ Держпраці у Львівській області провели  інспекційне відвідування у Товаристві з обмеженою відповідальністю, яке займається будівництвом.

В межах контрольного заходу фахівці ГУ Держпраці  проаналізували дотримання вимог законодавства про працю, зокрема щодо оформлення трудових відносин, тривалості робочого часу, часу відпочинку, оплати праці, праці неповнолітніх, гарантій працівників на час виконання державних або громадських обов`язків.

Під час  інспекційного відвідування встановлено, що на початок 2018 року перед працівниками Товариства  була заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 566,5 тис. грн. При вивченні бухгалтерських документів з’ясовано, що була заборгованість заробітної плати за січень, лютий, березень 2018 в сумі 215374,09. А також  4436,81 грн. індексації заробітної плати за червень – грудень 2017.

Проте, у день інспекційного відвідування усі заборговані суми працівникам Товариства виплачено.

Слід також зазначити, що під час інспекційного відвідування  працівникам Товариства проведено семінар-роз’яснення з питань додержання трудового законодавства, зокрема щодо використанні праці інвалідів, іноземців, неповнолітніх, демобілізованих учасників АТО. Надано консультації щодо застосування норм трудового законодавства. Разом з тим  акцентовано увагу на відповідальності за порушення законодавства про працю. Обговорено питання необхідності дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, ознайомлено зі змінами до законодавства щодо мінімальної заробітної плати.