У ДП «Бродівське лісове господарство» змагалися за звання кращого підприємства у сфері безпеки праці

23 квітня 2019

Днями  фахівці з охорони праці Держлісагентства України провели огляд-конкурс у ДП «Бродівське лісове господарство» на присвоєння звання «Краще підприємство лісогосподарської галузі в сфері безпеки та гігієни праці».

У цьому заході, який відбувається з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, взяв участь також  начальник відділу нагляду АПК та  СКС   Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці України у Львівській області Віктор Курило.

Конкурсна комісія провела оцінювання стану охорони праці на підприємстві.

Члени комісії аналізували рівень виробничого травматизму та професійних захворювань на підприємстві за останні п’ять років; наявність дозволів Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; дієвість Системи управління охороною праці та ризиками на підприємстві; належне утримання виробничого обладнання і устаткування та впровадження прогресивних технологій, засобів механізації і автоматизації виробництва; дотримання технологічних процесів; створення належних санітарно-побутових умов праці.

«Приємно відзначити, що превентивні заходи, які здійснюються спільно  Головним управлінням Держпраці у Львівській області та Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства приносять свої плоди. Згідно з попередньої оцінки, ДП «Бродівське лісове господарство» визнано одним з кращих підприємств лісогосподарської галузі з питань охорони та безпеки праці. А загалом  на державних підприємствах лісогосподарської галузі рівень виробничого травматизму за останній рік зменшився у півтора рази»,- сказав начальник відділу нагляду в АПК та СКС Віктор Курило.                                                    

До слова, остаточне підбиття підсумків та нагородження переможців огляду-конкурсу відбудеться 13 травня 2019 року під час проведення у м. Києві Першої Міжнародної конференції «Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві: проблеми та перспективи впровадження управління ризиками на підприємстві».