У Рівному на ХVІІ Міжнародній конференції обговорили механізми втілення ризикоорієнтованої Концепції реформування системи охорони праці

23 квітня 2019

Формування культури безпечного й здорового виробничого середовища стало однією з пріоритетних тем XVII Міжнародної науково-методичної конференції, що відбулася у Рівному.

Участь у заході взяла також заступник начальника відділу нагляду  в АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області Лариса Бринь.

Передусім начальник Управління Держпраці  у Рівненській області присвятив виступ ризикоорієнтованим підходам управління охороною праці в Україні. Посадовець наголосив, що Україна  у складі світової спільноти відзначає 28 квітня Всесвітній день безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці». Таку ініціативу висунула Міжнародна організація праці, яка підбиває підсумки сторічної діяльності і планує майбутнє в контексті глобальних трансформацій.

У свою чергу Лариса Бринь зазначила, що основою реформування системи управління охороною праці в Україні є запровадження національної системи запобігання виробничим ризикам, яка заснована на принципах усунення небезпек, оцінюванні, контролі ризиків та управлінні ними.

До слова, організатором заходу є Національний університет водного господарства та природокористування.

На запрошення кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності НУВГП у Рівному зібралися науковці, практики, представники органів влади.