У Головному управлінні відбулось чергове антикорупційне навчання

22 лютого 2021

У п’ятницю, 19 лютого, у Головному управлінні Держпраці у Львівській області у режимі відеоконференції відбулося чергове антикорупційне навчання. В межах семінару детально обговорено вимоги щодо подання та заповнення електронних декларацій.
Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Віталій Підгурський нагадав учасникам, що з 1 січня розпочався новий етап подання державними службовцями декларацій за 2020 рік, який закінчиться 1 квітня. Фахівець детально прокоментував порядок заповнення кожного з розділів декларації. Окрім цього, наголошувалось на необхідності скерування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та роз’яснено порядок інформування при відкритті валютного рахунку в установі банку-нерезидента.
Особливу увагу приділено питання щодо технічної роботи з Єдиним реєстром декларацій. Зокрема наголошувалось на необхідності завчасної підготовки до декларування, перевірки термінів дії кваліфікованих електронних підписів для роботи з реєстром.
Підсумовуючи, Віталій Підгурський нагадав посадовим особам Головного управління про відповідальність, яка наступає за неподання декларації, за невчасне подання або подання завідомо неправдивих відомостей у ній.