У ГУ Держпраці провели семінар-навчання для інспекторів органів місцевого самоврядування: у пріоритеті легалізація зайнятості

22 червня 2018

Сьогодні, 22 червня, у ГУ Держпраці у Львівській області відбувся семінар-навчання для інспекторів праці виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

В межах заходу  представники ГУ Держпраці у Львівській області   надали рекомендації  інспекторами органів місцевого самоврядування щодо реалізації делегованих повноважень у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю. Так, вони роз’яснили вимоги законодавства, поінформували про повноваження інспекторів праці органів місцевого самоврядування під час проведення контрольних заходів. Йшлося  і про підстави для проведення інспекційних відвідувань.

Водночас було окреслено  алгоритм дій у  разі створення перешкод у діяльності інспектора праці. 

За словами Олени Грицак, інспекторам праці органів місцевого  слід проводити відвідування підприємців з інформаційною метою. При цьому, за наявності підстав, зокрема відповідної інформації органів ДФС та ПФУ або звернень громадян,  потрібно проводити заходи контролю.

При цьому вона  зазначила, що подолання незадекларованої зайнятості є  одним з пріоритетних напрямків роботи Держпраці України та  ГУ Держпраці у Львівській області.

На завершення, Олена Грицак вручила службові посвідчення  5 інспекторам праці органів місцевого самоврядування. Так, документи отримали представники Самбірської міської ради Марія Брунарська, Трускавецької міської ради Микола Стефанків, Щирецької селищної ради Ігор Онишко, Рудківської міської ради Роман Біндас, Воютинської сільської ради Орест Зварич.

 

Нагадаємо, що посада інспектора праці була впроваджена у зв’язку із делегуванням органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці.

Контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням.

До слова, інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” підрозділі – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування   або за телефоном (044) 288-10-00.