У Головному управлінні перевіряють стан компетенції інспекторів праці

20 травня 2021

У Головному управлінні Держпраці у Львівській області під головуванням начальника Ольги Вільхової розпочалась періодична перевірка знань інспекторів праці.

Такий захід проводиться з метою визначення стану компетенції посадових осіб, обов’язками яких передбачено повноваження щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, а також аналізу потреб у їх професій підготовці та визначення напрямків підвищення кваліфікації.

Перевірка знань проводиться шляхом складання іспиту відповідно до затвердженого Порядку перевірки знань інспекторів праці, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 26.11.2020 № 2454. Іспит складається з трьох етапів: тестування на знання чинного законодавства про працю, співбесіди та вирішення ситуаційного завдання.

До слова, інспектор праці, який отримав негативну оцінку не може бути допущений до виконання повноважень щодо здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.