У клінінговій компанії виявлено 13 неоформлених працівників

08 грудня 2020

Під час інспекції фахівцями Управління Держпраці виявлено 13 працівників без оформлених трудових відносин на підприємстві, що надає клінінгові послуги. За фактичними місцями здійснення ним господарської діяльності зафіксовано при виконанні трудових функцій 11 прибиральниць, 1 адміністратора та 1 двірника.

Слід зазначити, що усі працівники в усних поясненнях державним інспекторам підтвердили, що працюють у цій компанії. Натомість довірена особа підприємства повідомила, що ці працівники залучалися Товариством для виконання разових робіт. Проте жодних документів (наказів чи розпоряджень), які би підтверджували оформлення трудових відносин із зазначеними працівниками, а також документів, котрі б свідчили про законність виконання ними робіт для перевірки надано не було.

Це свідчить про вчинення роботодавцем порушення вимоги ч.1 та ч.3 ст.24 КЗпП України, яке полягає у допуску до роботи працівників без укладення трудових договорів. 

Головне управління Держпраці у Львівській області наголошує: допуск до роботи незадекларованих працівників – грубе порушення трудового законодавства, за яке передбачена адміністративна та фінансова відповідальність.