У лютому на Львівщині проведено перевірки нехарчової продукції засобів захисту очей та обличчя

15 березня 2021

З метою забезпечення відповідності нехарчової продукції встановленим вимогам, Головне управління Держпраці у Львівській області продовжує проведення перевірок у суб’єктів господарювання, що розповсюджують/або вводять в обіг продукцію на території області.

У лютому фахівці сектору ринкового нагляду провели перевірки нехарчової продукції засобів захисту очей та обличчя (захисних окулярів, масок зварювальника, що мають конструкцію простої та високої складності) торговельних марок Oregon, Maan, Optech.

За результатами перевірок інспектори виявили низку типових порушень, а саме:

· розповсюджувачі допускають надання продукції на ринку, яка не відповідає встановленим вимогам та не вживають заходів, необхідних для приведення такої продукції у відповідність;

· відсутнє маркування продукції національним знаком відповідності;

· декларація про відповідність складена з порушеннями;

· на виробах відсутні найменування виробників, ідентифікаційних або розпізнавальних знаків, що мають форму піктограм, тощо.

За порушення законодавства, до суб’єктів господарювання застосовано та винесено проект Рішення про застосування обмежувальних (корегувальних) заходів до продукції, яка не відповідала встановленим вимогам. Цим документом зобов’язано усунути формальні невідповідності та привести продукції у відповідність до чинних вимог.

Головне управління Держпраці у Львівській області нагадує: невиконання або неповне виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності, визначених частиною третьою статті 29 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», до суб’єкта господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції.

Відповідно до пункту 3 частини 4 статті 44 цього Закону до осіб, які ввели продукцію в обіг або вважаються такими, що ввели продукцію в обіг, санкція застосовується у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. До розповсюджувачів – у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До слова, адміністративно-господарські санкції накладаються на кожну модель, артикул чи партію продукції, яка є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам, незалежно від кількості одиниць такої продукції та/або місць її реалізації.

Фото ілюстративне