У березні інформаційною кампанією щодо подолання незадекларованої праці на Львівщині охоплено 2,7 тис суб’єктів господарювання

15 березня 2021

На Львівщині триває інформаційна кампанія щодо подолання незадекларованої праці. Фахівці Головного управління активно проводять інформаційні відвідування, семінари, наради та інші роз’яснювальні заходи під час яких консультують щодо вимог до оформлення трудових відносин та переваг легальної праці та зарплатні. Превентивні заходи проводять інспектори праці також спільно із соціальними партнерами – представниками ПФУ, ДПС, Нацполіції, органів місцевого самоврядування тощо.

У березні інформаційно – роз’яснювальними заходами в області охопили 1965 суб’єктів господарювання торгівельної галузі, 418 готельно-ресторанного бізнесу, 356 транспортної сфери та 10 суб’єктів, що надають послуги у сфері освіти.

«Активна роз’яснювальна робота серед підприємств цих галузей триватиме на Львівщині до кінця березня. Сподіваємось, роботодавці прислухаються до порад інспекторів праці та не очікуватимуть перевірок і штрафів, а негайно оформлять належним чином відносини з працівниками», – зазначила начальник управління з питань праці Оксана Єзерська. Також вона повідомила, що у квітні відбудеться наступний етап боротьби з незадекларованою працею у цих галузях – інспекційний блок.