У Луцьку відбулась перевірка знань з питань охорони праці

24 листопада 2023
У Луцьку відбулась перевірка знань з питань охорони праці
Комісія, яку очолив заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Андрій Харлампович, нещодавно провела перевірку знань законодавства та інших нормативно-правових актів з охорони праці в групах слухачів, що завершили навчання відповідно до обраних курсів на базі одного із навчальних центрів області.
Для закріплення вивченого матеріалу перед іспитом, посадовці Держпраці прочитали присутнім теоретичну лекцію із загальних питань з охорони праці. Під час якої, Андрій Харлампович акцентував на найпоширеніших причинах та обставинах настання виробничого травматизму. При цьому наголосив, що ефективними заходами профілактики можуть стати посилення трудової та виробничої дисципліни; проведення відповідних інструктажів, періодичного навчання та перевірки знань з питань охорони праці; проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників; забезпечення працівників відповідними засобами індивідуального захисту.
Результат перевірки знань з питань охорони праці оформлено протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці.
Всі зацікавлені можуть скористатися відповідями на найбільш актуальні питання, які розміщені на сайті Держпраці у рубриці «Рекомендації для роботодавців та працівників на період воєнного стану» та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua .