У львівській Ратуші – про трудове законодавство

15 липня 2022
Чотирнадцятого липня в. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська взяла участь у засіданні виконкому Львівської міськради. Серед іншого, тут розглядали питання рівня зарплати та оформлення трудових відносин з працівниками у мережевих маркетах Львова. А також порушення трудового законодавства щодо цього у одній з мереж.
Коментуючи ситуацію із порушеннями законодавства про працю, Оксана Іванівна розповіла про кампанію «Виходь на світло!» та посилення співпраці із органами місцевого самоврядування, у зв’язку зі змінами у законодавстві під час воєнного стану і прийняттям Верховною Радою України 1 липня у другому читанні проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин, №7251. Зокрема, він передбачає надання органам місцевого самоврядування можливості ініціювати заходи держконтролю.
Оксана Іванівна також розповіла присутнім про кампанії Держпраці «Україна працює!» та з протидії торгівлі людьми. І запропонувала розмістити інформацію щодо вказаних кампаній на Інтернет-ресурсах Львівської міської ради. А для ширшого отримання інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці та отримання адмінпослуг, радила звертатися до сервісу «Інтерактивний інспектор», порталу www.pratsia.in.ua, сайту Держпраці та нашої сторінки у Facebook