У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулась ХІV Всеукраїнська науково-практична конференція курсантів, студентів, аспірантів та адʼюнктів «Проблеми та перспективи розвитку охорони праці» та ІV Всеукраїнська науково-практична конференція викладачів та фахівців-практиків «Охорона праці: освіта і практика».

10 травня 2024
✅У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулась ХІV Всеукраїнська науково-практична конференція курсантів, студентів, аспірантів та адʼюнктів «Проблеми та перспективи розвитку охорони праці» та ІV Всеукраїнська науково-практична конференція викладачів та фахівців-практиків «Охорона праці: освіта і практика».
?Участь у заході взяли начальник Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Оксана Єзерська, ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Дмитро Бондар, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський, головний редактор ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України Галина Коломоєць, голова об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько та Голова ради молодих вчених Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Дмитро Кобилкін.
?В ході свого виступу Оксана Іванівна розповіла про практичні аспекти застосування законодавства про охорону праці з метою зниження виробничого травматизму.
?Під час виступу була наведена статистика про травматизм у різних галузях економіки, виділено найбільш травмонебезпечні професії, де працівники зазнають найбільше ризику отримати травму під час виконання своїх обов’язків.
❕Також підкреслено необхідність систематичного моніторингу та аналізу травматизму, які дозволяють вчасно виявляти та аналізувати проблемні місця в організації безпеки праці. Вона також висвітлила важливість впровадження превентивних заходів, таких як проведення інструктажів, підвищення свідомості працівників щодо безпеки та використання сучасного обладнання та технологій, що зменшують ризик травматизму.