У Львові в магазині-пекарні виявлено 3-х незадекларованих працівників

07 лютого 2022

Позапланову перевірки з питань оформлення трудових відносин посадові особи Головного управління Держпраці у Львівській області провели у магазині-пекарні, що знаходиться у місті Львові. Діяльність у закладі здійснює фізична особа-підприємець.

Слід відзначити, контрольний захід проведено за зверненням органу місцевого самоврядування. Під час проведення моніторингової групи, посадовці у закладі за виконанням трудових функцій виявили 2-х працівників. Однак, підприємець звітував, що найману працю не використовує.

Під час проведення перевірки у фізичної особи-підприємця інспектори праці за виконанням трудових функцій зафіксували 3-х осіб, а саме продавців та пекаря. Водночас роботодавець не надав жодних підтверджуючих документів, які б свідчили про належне оформлення трудових відносин із працівниками.

За результатами перевірки підприємця зобов’язано  належним чином укласти трудові відносини та застосовано попередження про відповідальність за використання незадекларованої праці.

Окрім цього, інспектори праці роз’яснили роботодавцю вимоги щодо офіційного працевлаштування, а працівників поінформували про ризики незадекларованої праці.

До слова, якщо підприємець й надалі використовуватиме працю неоформлених працівників йому загрожуватиме штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника.