На виконання вимог припису інспектора праці двом працівникам-іноземцям виплачено 6000 грн індексації

04 лютого 2022

Під час проведення позапланової перевірки у Товаристві з обмеженою відповідальністю виявлено порушення вимог частини шостої статті 95 КЗпП України, статті 33 Закону України «Про оплату праці», вимог пункту 4 Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку проведення індексації грошових доходів населення” N 1078.

Зокрема, двом працівникам-іноземцям у період з травня 2020 року по червень 2021 року не проводилися нарахування та виплата індексації заробітної плати. Окрім цього, впродовж червня – жовтня 2021 року індексація нараховувалась із порушенням встановленого Порядку.

Інспектор праці роз’яснила керівнику товариства вимоги законодавства про оплату праці та наголосила, що індексація заробітної плати – є державною мінімальною гарантією.

З метою усунення порушення прав працівників керівнику товариства було внесено припис.

Днями до Головного управління Держпраці у Львівській області надійшла інформація та підтверджуючі документи про усунення порушень, а саме двом працівникам донараховано та виплачено кошти на загальну суму 6 000 грн.

До слова, перевірку  проведено в межах виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо дотримання прав працівників-іноземців.