У медзакладах Львівщини проведено профілактично-роз’яснювальні заходи з питань безпечної експлуатації кисневих балонів

08 вересня 2021

Фахівці Головного управління провели профілактично-роз’яснювальні заходи у 14 закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомоги хворим на COVID.
В межах зустрічі обговорено основні вимоги щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.
Серед іншого, відповідальним посадовим особам наголошено: всі роботи з експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем необхідно здійснювати строго у відповідності із проектно-кошторисною документацією. Також рекомендовано дотримуватись Методичних рекомендацій, розроблених Державною службою України з питань праці відповідно до нормативно-правових актів з питань охорони праці.
Окрім цього, обговорено важливість проведення профілактичних заходів, спрямованих на недопущення інфікування медичних та інших працівників на COVID-19.
До слова, превентивні заходи проведено на виконання доручення голови Держпраці України та виконання резолюції Прем’єр-міністра України.

Інформаційно
Державною службою України з питань праці розроблено Методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем. Посібник містить детальні рекомендації щодо вимоги до кисневих балонів; їх транспортування, доставки, навантаження, розвантаження, зберігання, експлуатації тощо.
Завантажити Посібник можна за посиланням:   КИСНЕВІ БАЛОНИ Методичні Рекомендації Держпраці .