У мережі ресторанів української кухні виявлено 12 незадекларованих працівників

30 серпня 2021

Посадові особи Головного управління Держпраці у Львівській області здійснили інспекційні відвідування з питань укладення трудових відносин у мережі закладів харчування української кухні, що розташовані у середмісті Львова.

В межах інспектувань виявлено 12 працівників, що виконували роботи на користь трьох роботодавців без належного оформлення трудових відносин. Працювали без трудових прав та державних соціальних гарантій кухарі, офіціанти, бармени, прибиральниці. Частина з цих працівників впродовж декількох тижнів безоплатно «стажувалися».

Роботодавців зобов’язано усунути порушення, а також посадовими особами Управління вжито заходів з метою притягнення порушників до адміністративної та фінансової відповідальності.

Слід відзначити, в межах інспектування у цих закладах легалізовано працю 14 осіб.

Головне управління Держпраці у Львівській області наголошує: забороняється фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати зарплати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків. У випадку повторного виявлення такого порушення впродовж 2-х років до суб’єкт господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника, стосовно якого воно скоєно.