У ПАТ «Львівська вугільна компанія» проведено превентивний захід з питань охорони праці

17 березня 2021

Заступник начальника відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Василь Марцинюк провів семінар-нараду для керівників та працівників ПАТ «Львівська вугільна компанія». В межах заходу обговорено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки та гірничого нагляду.

Особливу увагу приділено вимогам Правил безпеки на підприємствах по збагаченню та брикетуванні вугілля (сланців), охорони праці під час дроблення і сортування, збагачення корисних копалин і огрудкування руд та концентратів, експлуатації хвостових і шламових господарств гірничорудних і нерудних підприємств .

Також обговорено зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», що набрали чинності 10 березня 2021 року.

Окрім цього, працівникам наголошувалось на неухильному дотриманні заходів щодо запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема дотримання маскового режиму, дистанції, графіку дезінфекції, обов’язковій ізоляції хворих при виявленні симптом та проведення загальної дезінфекції при виявленні випадку захворювання коронавірусною хворобою.

Превентивний захід проведено з метою підвищення обізнаності працівників підприємства щодо вимог безпеки праці задля попередження виробничого травматизму та настання нещасних випадків.