В області триває превентивна робота з організації безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС

17 березня 2021

Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області з роз’яснювальною метою відвідали газонаповнювальний пункт ПАТ «НПК–ГАЛИЧИНА» у місті Дрогобич. В межах зустрічі працівників автозаправки поінформовано щодо вимог до охорони праці та організація безпечної експлуатації технологічного устаткування. 

Обговорюючи заходи, яких слід вжити з метою попередження настання нещасних випадків, державний інспектор звернув увагу, що при несправності заземлюючих пристроїв, устаткування, резервуарів, трубопроводів, автоцистерн, а також порушенні герметичності обладнання та під час грози роботи на АЗС та ГНП необхідно негайно припиняти.

Фахівець наголосив: операторам автозаправних станцій забороняється працювати при не заземлених колонках та обладнанні, зберігати паливо, мастильні матеріали та інші нафтопродукти в не передбачених для цього місцях. Забороняється заправляти автомобілі та інші транспортні засоби при наявності підтікань пального з паливної системи. Не можна самостійно усувати несправності електроустаткування та електропроводів, арматури освітлення і пускових пристроїв, а також самостійно ремонтувати ПРК, касовий апарат та інше обладнання. Суворо заборонено проводити будь-які роботи, не передбачені робочою інструкцією оператора АЗС.

Окрім цього, працівникам роз’яснено їх права та гарантії, передбачені чинним трудовим законодавством.