У Самборі працювала комісія з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

14 травня 2018

Днями у Самборі  відбулося засідання комісії  з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.  Головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Львівській  області Мирон Лизан звернув увагу присутніх на типові порушення, які допускаються  СГД при оплаті праці.

Він детально роз’яснив вимоги до строків виплати заробітної плати, нарахування індексації, нічних, святкових, доплати за шкідливі умови праці.

Також інспектор розповів про атестацію робочих місць та  порядок укладання трудових відносин.

 Інспектор зазначив, що роботодавець може використати працю фізичних осіб на підставі трудового або цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг), між якими є істотні відмінності. Тому роботодавцям передусім варто проаналізувати  суть відносин з фізичною особою  і лише після цього робити вибір на користь того чи іншого договору.

Слід зазначити, що зараз проводиться активна кампанія за участю працівників Держпраці щодо легалізації трудових відносин.

До слова, комісією було проведено 6 комісійних обстежень  суб’єктів господарювання та надано інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства про працю та оплату праці.