У ТОВ «ЛАДА-ХЛІБ» відбулася перевірка з питань охорони праці: виявлено 21 порушення

02 жовтня 2019

Днями інспектори ГУ Держпраці провели перевірку щодо дотримання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки у ТОВ «ЛАДА-ХЛІБ».     

Під час контрольного заходу виявлено 21 порушення з питань охорони праці та промислової безпеки.

 Інспектори встановили, що  журнали інструктажів з питань охорони праці ведуться з порушеннями вимог законодавства. З працівниками не проведено інструктаж на І групу допуску з електробезпеки.

Водночас було виявлено порушення, що стосуються газового господарства. Так,  у приміщенні паливної не працюють сигналізатори контролю мікроконцентрацій чадного газу та контролю довибухових концентрацій газу.

Окрім цього, не проведено технічний огляд зовнішніх газопроводів із записом у журналі технічних оглядів і обходів зовнішніх газопроводів підприємства.

Також  не проводиться контрольний огляд газового господарства підприємства з оформленням акту 2 рази на рік.

При цьому варто зазначити, що на підприємстві  посадові особи пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, а також  задекларовані роботи з підвищеною небезпекою. Водночас  отримані позитивні висновки експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва під час експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Нещасних випадків на підприємстві не зареєстровано.

До слова,  ТОВ «Лада-Хліб» – це  підприємство, що спеціалізується на виробництві хлібобулочних виробів. ТОВ відноситься до підприємств з високим ступенем ризику. На ньому працює 28 осіб.