У ВП «Шахта «Червоноградська» відбулося чергове засідання ПДК з питань охорони праці

12 березня 2020

Заступник начальника відділу нагляду у вугільній промисловості Василь Марцинюк взяв участь у засіданні постійно-діючої комісії з питань охорони праці, яке відбулось сьогодні у ВП «Шахта «Червоноградська.

Під час засідання обговорено стан охорони праці на підприємстві та проаналізовано обставини нещасного випадку, який трапився на шахті 26 лютого цього року.

Василь Марцинюк повідомив, що Головним управлінням Держпраці у Львівській області проводиться спеціальне розслідування цього нещасного випадку. Трапився він з гірником очисного забою дільниці з видобутку вугілля №1. Працівник отримав закритий перелом середньої третини правого стегна та перебуває на лікуванні у травматологічному відділенні Центральної міської лікарні.

«Комісія обстежила місце настання нещасного випадку, зібрала пояснення та опитала всіх свідків і причетних осіб. Говорити про причини настання  цього випадку ще зарано. Однак, вже сьогодні можна стверджувати, що нещасний випадок трапився в тому числі внаслідок допущення порушень вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів, а саме комбайну 1К-101У. Порушення трудової і виробничої дисципліни – невиконання вимог інструкцій з охорони праці. Недотримання особистої безпеки при веденні видобутку вугілля», – зазначив фахівець Головного управління.

Також він наголосив, що експлуатація та обслуговування машин і гірничошахтного обладнання, приладів і апаратури, їх монтаж, демонтаж і збереження здійснюються відповідно до вимог «Правил безпеки у вугільних шахтах» та інструкцій (керівництв) з їх експлуатації та відповідно до вимог чинного законодавства. Зміна конструкції  машин, обладнання, схем управління та захисту дозволяється у порядку, визначеному чинним законодавством. Гірничошахтне обладнання допускається до експлуатації за умови відповідності його вимогам Правил, технічним, гігієнічним та екологічним вимогам, викладеним у нормативних документах.

Працівників підприємства закликали відповідально ставитись до своєї безпеки, дотримуватись вимог інструкцій та інших нормативно-правових актів з охорони праці.