У ВП Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» виявлено 22 порушення вимог охорони праці та правил безпеки

13 листопада 2020

Фахівці Управління Держпраці провели позапланову перевірку у ВП Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» щодо дотримання нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на дільниці конвеєрного транспорту під час експлуатації стрічкових конвеєрів по Головному конвеєрному штреку та Магістральному конвеєрному штреку горизонту 550 м.

Під час перевірки грубих порушень провітрювання, пилогазового режиму та порушень електровибухобезпеки не було виявлено. Однак державні інспектори зафіксували 22 порушення нормативно-правових актів з охорони праці. Серед них – порушення вимог стану електрогосподарства та захисту від ураження електричним струмом, стану стрічкових конвеєрів та стану кріплення виробок, оскільки дані виробки перебувають у зоні впливу підвищеного гірничого тиску внаслідок відпрацювання очисних вибоїв у минулому.

За результатами перевірки внесено обов’язковий до виконання припис. За допущення порушень механіка дільниці конвеєрного транспорту притягнуто до адміністративної відповідальності.
Окрім цього, керівництву шахти рекомендовано негайно зупинити експлуатацію стрічкових конвеєрів 1Л-1000 по Головному конвеєрному штреку та 2Л-1000 по Магістральному конвеєрному штреку горизонту 550 м зв’язку наявністю порушень, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників.

Разом з тим, фахівці відзначили на шахті і позитивні зрушення. Зокрема, вказані виробки та в цілому дільниця на 100% забезпечені вогнегасниками, протипожежними рукавами та стволами.