Впродовж двох тижнів на Львівщині проінформовано понад 2 тис СГД транспортної та кур’єрської діяльності

13 листопада 2020

З 28 жовтня протягом двох тижнів в Україні тривала інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин роботодавцями у сфері транспорту та кур’єрської діяльності.

Станом на 13 листопада на Львівщині фахівці Управління Держпраці проконсультували понад 2000 суб’єктів господарювання серед підприємств вантажного і пасажирського транспорту та поштової і кур’єрської діяльності. Зазначимо, що з врахуванням карантинних обмежень через значне поширення коронавірусу інформування проходило здебільшого у дистанційному режимі.

Наступним етапом відбудеться моніторинг проведених заходів та аналіз ефективності щодо збільшення числа застрахованих осіб на охоплених кампанією підприємствах на основі поданих ПФУ та ДПС даних. У суб’єктів господарювання, у яких і надалі спостерігатиметься високий ризик використання нелегальної праці, відбудуться інспекційні заходи.

Головне управління закликає роботодавців дотримуватися вимог щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками. За використання незадекларованої праці передбачена адміністративна, кримінальна та фінансова відповідальність.