Вимоги щодо безпечної експлуатації кисневих балонів обговорено у Львівському обласному госпіталі інвалідів війн та репресованих ім. Ю.Липи

13 листопада 2020

 

На Львівщині триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо запобігання нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я. З превентивним візитом у Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих ім. Ю.Липи навідався начальник відділу нагляду в АПК та СКС Головного управління Держпраці у Львівській області Володимир Курило.

Під час інформування відповідальним особам госпіталю було наголошено на безпечному зберіганні та використанні кисневих балонів, установок і трубопроводів, а також на необхідності якісного проведення інструктажу для працівників, що їх обслуговують.

«Наявність, зберігання та наповнення балонів киснем є обов’язковим для закладів охорони здоров’я. За справний стан і правильну експлуатацію установок, що працюють під тиском, має відповідати особа, яка пройшла навчання у встановленому порядку. Оскільки від безпечного поводження з киснем залежать життя не тільки обслуговуючого персоналу, але й пацієнтів», – наголосив Володимир Курило.

Працівникам госпіталю були надані технічні консультації. Також для ознайомлення вони отримали інформаційно-методичні матеріали та пам’ятки, розроблені фахівцями Держпраці.

Для інформації: госпіталь надає невідкладну медичну допомогу та лікування пацієнтів з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом COVID-19. Усього обладнано 225 місць для лікування хворих. У медзакладі експлуатують киснево-газифікаційну станцію масою 3,25т, яку обслуговує ТзОВ фірма «Львівкисень» та кисневу рампу зі складом 26 балонів, від яких прокладена киснева мережа трубопроводів у відповідні відділення госпіталю. За обслуговування балонів відповідальні 2 працівників, які пройшли необхідну підготовку.

Додамо, що аналогічний превентивний захід фахівці Управління Держпраці провели у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні.